PROSJEKTER

Prosjekter


Førde Rotaryklubb har prioritert to prosjekt ungdomsutveksling og ShelterBox


Ungdomsutveksling

Førde Rotaryklubb skal ta imot den amerikanske utvekslingsstudenten Ian Rubish fra Owatanna, en by med 25.000 innbyggere, sør for Minneapolis i staten Minnesota. Ian skal vere elev ved Hafstad vg. skule, og Jostein Tjugum vil vere klubbkontakt (rådgjevar) for han. Kostnaden for Førde Rotary vil være i overkant av kr. 25.000.

Samstundes sender vi Birte Kamille Øen (17) til White Bear Lake, som også er en by på 25.000 innbyggere og ligger nordøst for Minneapolis i Minnesota, USA. Hun er i dag elev ved Hafstad vg. skole og skal gå på high school med samme navn som byen.


Rolf Thingvold (DYEO, District Youth Exchange Officer) har ansvar for de 4 utvekslingsstudentane som vårt distrikt (2250) sender ut til høsten.

Sist vi hadde utvekslingsstudent var i 2003 (Alex Rodgers, New Zealand). En student fra USA skulle komme 2007, men dette ble kansellert. Førde Rotaryklubb sin siste utsendte utvekslingsstudent var Guro Thingvold 2009- 2010 (La Crosse, Wisconsin, USA). Det bli arbeidet med å få tak i verts-familier til Ian, første bolken fram til jul er sikra.


ShelterBox

Vi har kjøpt en ShelterbBox.

ShelterBox er en internasjonal nødhjelpsorganisasjon som leverer bokser med telt og annet livbergende utstyr til mennesker i katastrofe- og konfliktområder.

En komplett ShelterBox koster 6000 kroner, ferdig pakket og levert i katastrofeområdet av våre ShelterBox Response Teams. Den gir mennesker utsatt for natur- eller menneskeskapte katastrofer husly, verdighet og en mulighet til gjenoppbygging av sine liv.

Hver ShelterBox er nummeret med et unikt sporingsnummer, slik at giveren kan følge boksen fra lageret ut til katastrofeområdet.

 


Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Scandic Sunnfjord Hotell & Spa
Adresse: 3. etasje
Postnummer: 6800
Sted: Førde
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:30:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...